fi:CUPRA Brand:Kilpa-autoilu:Laia Sanz, moottoriurheilu on minulla verissä. FI/FI

Laia Sanz

Moottoriurheilu on minulla verissä.

Mikä on intohimosi?

Moottoripyörät, autot ja kilpa-ajaminen ylipäätään... Olen aina rakastanut kilpailemista. En vain voittamisen vuoksi vaan selvittääkseni omat kykyni ja saavuttaakseni asioita, joiden muut sanovat olevan mahdottomia.Minulla on aina ollut vahva yhteys autoihin.

Muistan vieläkin, kun isäni istutti minut autonsa konepellille ollessani kaksi- tai kolmevuotias. Minusta todellista intohimoa ei voi kuvailla sanoin. Sitä tunnetta ei voi määritellä. Sitä on vain seurattava.

Onko intohimosi moottoriurheilua kohtaan muuttanut sinua ihmisenä?

Se on osa minua: Minulla on kilpa-ajamista rakastava identiteetti, se on minulla verissä.

Joskus omaa identiteettiään ei voi erottaa omasta työstään. Ja olipa työsi mikä tahansa – suunnittelija, muusikko, käsityöläinen tai mikä muu tahansa – omaan intohimoon on sitouduttava.

Mitä CUPRA sinulle merkitsee?

Se merkitsee SEATin kilpailuhenkeä. Intohimoa urheiluun, yhteistä autoihin ja kilparatoihin liittyvää näkemystä ja selvittämistä, miten nuo kaksi asiaa yhdistetään. Se merkitsee myös tiedonnälkää siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu, radoilla saatuja oivalluksia ja halua kehittyä aina vain paremmaksi: halua palata sorvin ääreen yhä uudelleen ja kehittää tulevaisuuden ratkaisuja.

Autotekniikan tulevaisuus tulee olemaan yhä enenevässä määrin ihmislähtöistä, ei suinkaan konekeskeistä.

Mihin suuntaan luulet kilpa-ajamisen olevan menossa?

Siihen liittyvä mekaniikka voi muuttua paljon. Mutta kilpa-ajaminen itsessään ei muutu. Sen henki on tänä päivänä sama kuin aina ennenkin. Entäpä sähköautot? Nykyajan kilpa-ajajien on ehkä vaikea kuvitella tulevaisuutta ilman bensiiniä, mutta kunhan sähköisen liikkuvuuden potentiaali aletaan ymmärtää paremmin, se saa varmasti aikaan aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Ennen kaikkea tarvitaan muutos ajattelutapaan. Koko kilpa-ajamisen käsite voi muuttua.

Yleisesti ottaen luulen, että autoteollisuuden tulevaisuus tulee olemaan yhä enenevässä määrin ihmislähtöistä konekeskeisyyden sijaan.

Palataan vielä nykyaikaan. Millaista on ajaa uutta CUPRA TCR -kilpa-autoa?

Mahtavaa. Se on todellinen kilpa-auto. Jarrutus on voimakasta ja kaarreajo mahtavaa... Se on täydellinen auto siirtyessäni kilpailemaan autojen maailmaan. Sen ajaminen on opettanut minulle paljon.  

LISÄTIETOJA

Seuraa Twitterissä @Cupraracing ja Instagramissa @cupra_racing