Owners:CUPRA Electric performance new-cupra-leon-kl16 FI/FI
Renkaat

Renkaat ja vanteet

Oikeat renkaat CUPRAasi.

RENKAAT. SUORITUSKYKYÄ JA TURVALLISUUTTA.


Moottori ei ole ainut tekijä, joka vaikuttaa CUPRAsi suorituskykyyn. Ja kuljettajaa avustavat järjestelmät eivät itsestään tuo täyttä turvallisuutta ajamiseen. Myös renkailla on erittäin tärkeä rooli.

Ne ovat autosi ainoat osat, jotka ovat suorassa kosketuksessa tiehen. Oikeat renkaat vaihtelevat CUPRA-mallin ja vannetyypin mukaan. Huoltoneuvojamme antavat tarvittavat tiedot kaikista renkaista ja auttavat oikeanlaisten kesä- ja talvirenkaiden valinnassa.

Osta renkaat CUPRA-liikkeestä

Osta renkaat CUPRA-liikkeestä

Osta renkaat CUPRA-liikkeestä

Ammattilainen tuntee CUPRAsi aina renkaita myöten. Kun tarvitset autoosi uusia kesä- tai talvirenkaita, käänny CUPRA-jälleenmyyjien puoleen – saat parhaiten autoosi sopivat laaturenkaat ja kaikki tarvittavat rengaspalvelut samasta paikasta. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa renkaisiin liittyvissä asioissa ja auttavat valitsemaan juuri sinun käyttötarkoituksiisi sopivimmat renkaat. Rengasmyyntipisteet löydät alta.

Ammattilainen tuntee CUPRAsi aina renkaita myöten. Kun tarvitset autoosi uusia kesä- tai talvirenkaita, käänny CUPRA-jälleenmyyjien puoleen – saat parhaiten autoosi sopivat laaturenkaat ja kaikki tarvittavat rengaspalvelut samasta paikasta. Asiantuntijamme neuvovat kaikissa renkaisiin liittyvissä asioissa ja auttavat valitsemaan juuri sinun käyttötarkoituksiisi sopivimmat renkaat. Rengasmyyntipisteet löydät alta.

CUPRA-liikkeet

Jälleenmyyjien rengasmyyntipisteet alueittainTampere

 Renkaanvaihto ja säilytys

Renkaiden vaihtoon liittyy muutamia olennaisia seikkoja. Olemme luoneet muistilistan, jotta sinun renkaanvaihtosi sujuisi mutkattomammin. Tutustu renkaiden vaihdon muistilistaan alapuolella.

Renkaiden%20vaihto

Renkaanvaihtajan muistilista

- Tarkasta renkaiden kulutuspinta ja riittävä urasyvyys. Tarkista myös mahdolliset pullistumat ja halkeamat.

- Vaihda renkaat uusiin, jos niitä on käytetty yli 6 vuotta tai jos ne on valmistettu yli 10 vuotta sitten. Valmistusaika on merkitty renkaan sivupintaan.

- Vaihda renkaat tukevalla, tasaisella alustalla ja kunnollisilla työvälineillä.

- Tarkasta renkaiden pyörimissuunta ja ilmanpaineet sekä vararenkaan kunto.

- Muista alumiinivanteisten renkaiden pulttien jälkikiristys n. 100 kilometrin jälkeen.

- Säilytä renkaita sisätiloissa tai rengashotellissa, jossa ne ovat suojassa renkaita heikentävältä UV-valolta

Rengashotelli

Talvi- ja kesärenkaiden ihanteellinen säilytyspaikka on viileä, pimeä ja kuiva tila. Etkö halua säilyttää renkaita varastossa tai autotallissasi?  Me säilytämme renkaita puolestasi, tarkistamme urasyvyyden ja tasapainotamme ne tarvittaessa. Säästät tilaa ja vaivaa, kun renkaita ei tarvitse säilyttää kotona eikä tuoda erikseen renkaanvaihtoon. 

Kysy lisää palvelusta CUPRA-liikkeestä.

Varaa renkaanvaihto

Alkuperäiset CUPRA-vanteet

Alkuperäiset CUPRA-vanteet

Alkuperäiset CUPRA-vanteet

Alkuperäiset CUPRA-vanteet sopivat täydellisesti CUPRAasi.  Ota yhteys lähimpään CUPRA-liikkeeseen ja personoi autosi ulkoasua uusilla vanteilla.

 

Alkuperäiset CUPRA-vanteet sopivat täydellisesti CUPRAasi.  Ota yhteys lähimpään CUPRA-liikkeeseen ja personoi autosi ulkoasua uusilla vanteilla.

 

Ota yhteyttä

Kesärenkaat

Kesärenkaat%20CUPRA-malleihin

Kaikille kesäkeleille

Tiesitkö, että asfaltti voi lämmetä kesällä jopa 60 asteeseen? Kesärenkaat tarjoavat tasapainoisen suorituskyvyn kuivilla ja märillä teillä. Niiden ainutlaatuinen kumiseos parantaa pitoa ja ajomukavuutta kesäkaudella. Kesärenkaat ovat ihanteellisia pitkille matkoille ja kaupunkiajoon. Valitse laadukkaat kesärenkaat turvalliseen ja nautinnolliseen kesäajoon.

Kesärenkaiden urasyvyys ja kunto:

Lain mukaan kesärenkaissa on oltava urasyvyyttä vähintään 1,6 mm, mutta suositeltu urasyvyys sadekelillä on 4,0 mm. Jos urasyvyys alittaa suositellun 4 mm rajan, on syytä ajaa märillä teillä erityisen varovasti ja harkita kesärenkaiden uusimista.

Kesärenkaiden ominaisuuksia

- Ajomukavuus: Kesärenkaat takaavat pehmeän ja hiljaisen ajokokemuksen.

- Polttoainetehokkuus: Kesärenkaiden alhainen vierintävastus säästää polttoainetta.

- Säästö polttoainekustannuksissa: Polttoainetehokkuus mahdollistaa alhaisemmat polttoainekustannukset.

- Ohjattavuus: Kesärenkaiden kumiseos ja pintakuviointi parantavat ohjattavuutta ja tuntumaa tiehen.

- Kestävyys ja hiljaisuus: Kesärenkaat kuluvat vähemmän ja tuottavat vähemmän tiemelua.

- Monipuolinen käyttö: Kesärenkaat soveltuvat erilaisille teille ja sääolosuhteille.

- Parempi pito, lyhyempi jarrutusmatka: Erinomainen pito takaa lyhyen jarrutusmatkan, mikä parantaa ajoturvallisuutta.

- Korkea lämpötila-alue: Kesärenkaat on suunniteltu toimimaan hyvin korkeissa lämpötiloissa.

 

Talvirenkaat

Talvirenkaat%20CUPRA-malleihin

Käyttötarkoituksen mukaan

CUPRAn suosittelemat talvirenkaat antavat sinulle lisää pitoa talviajo-olosuhteisiin; niin jäällä kuin lumessa. Nastat parantavat turvallisuutta lyhentämällä jarrutusmatkoja jäisillä teillä. Kitkarenkaat puolestaan soveltuvat lumisille teille ja ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Valitse talvirenkaat tarpeidesi mukaan: nastarenkaat äärimmäisiin olosuhteisiin ja kitkarenkaat kaupunkiajoon.

Nastat vai kitkat? Vertaa ominaisuuksia ohesta ja päätä itse.

 

 

Talvirenkaiden urasyvyys ja kunto:

Henkilöautoissa talvirenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 3 mm, mutta suositus on 5 mm. Huomioi, että renkaiden pito heikkenee jo ennen 3 mm urasyvyyttä, tällöin on kannattaa alkaa harkita talvirenkaiden uusimista.

Nastarenkaiden ominaisuuksia


EDUT

- Erinomainen pito jäisillä teillä: Nastarenkaat tarjoavat erinomaisen pidon jäisillä ja liukkailla teillä teräsnastojen ansiosta. Tämä lyhentää jarrutusmatkoja ja lisää turvallisuutta jäisissä olosuhteissa.

- Sopii haja-asutusseuduille: Nastarenkaat on erityisen hyvä vaihtoehto kuljettajille, jotka ajavat pienempiä, huonommin aurattuja tai hoidettuja teitä.

- Pitkä käyttöikä: Nastarenkailla on yleensä pitkä käyttöikä, kun niitä käytetään oikein ja käyttö ajoitetaan oikein.

HAITAT

- Melu ja tärinä: Nastarenkaat voivat aiheuttaa melua ja tärinää ajon aikana, mikä voi vaikuttaa ajomukavuuteen.

- Ympäristövaikutukset: Nastojen aiheuttama pöly voi olla haitallista ympäristölle ja ilmanlaadulle, ja joissain paikoissa niiden käyttö on rajoitettu tai kielletty.

- Kausivaihto: Nastarenkaiden käyttöaika on rajattu, joten renkaiden vaihto talvirengaskauden alussa ja lopussa voi olla hankalaa.

 

Kitkarenkaiden ominaisuuksia


EDUT

- Hiljaisempi ja mukavampi ajokokemus: Kitkarenkaat ovat hiljaisempia kuin nastarenkaat ja tarjoavat paremman ajomukavuuden.

- Ympäristöystävällisempi vaihtoehto: Kitkarenkaat kuluttavat tien pintaa vähemmän ja tuottavat vähemmän haitallista pölyä, mikä tekee niistä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

- Pienempi polttoaineenkulutus: Kitkarenkailla voidaan saavuttaa säästöä polttoaineenkulutuksessa verrattuna nastarenkaisiin.

HAITAT

- Pidempi jarrutusmatka jäällä: Kitkarenkailla on pidempi jarrutusmatka jäisellä tiellä verrattuna nastarenkaisiin, mikä voi vaatia kuljettajalta enemmän varovaisuutta.

- Lisääntynyt ennakoinnintarve: Kitkarenkaat omaavat esimerkiksi pidemmän jarrutusmatkan jäällä kuin nastarenkaat, minkä takia kuljettajan tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota ennakointiin.

- Riippuvuus lumisista olosuhteista: Kitkarenkaat eivät välttämättä suoriudu yhtä hyvin jäisillä teillä kuin nastarenkaat, joten niiden tehokkuus riippuu suuresti sääolosuhteista.

Apua renkaiden valintaan

Apua renkaiden valintaan

Apua renkaiden valintaan

Mietitkö renkaanvaihtoa, renkaiden hankintaa, tai pohditko esimerkiksi nasta- ja kitkarenkaiden välillä? Me autamme mielellämme. Ota yhteyttä lähimpään CUPRA-liikkeeseen ja vastaamme sinulle.

Mietitkö renkaanvaihtoa, renkaiden hankintaa, tai pohditko esimerkiksi nasta- ja kitkarenkaiden välillä? Me autamme mielellämme. Ota yhteyttä lähimpään CUPRA-liikkeeseen ja vastaamme sinulle.

Ota yhteyttä

Rengaspaineiden tarkastus ja säätö

Rengaspaineet

Tarkasta säännöllisesti

Rengaspaineiden säännöllinen tarkistus on tärkeää auton turvallisuuden, suorituskyvyn ja polttoainetalouden kannalta.

Rengaspaineiden suositellut arvot löydät helposti autosi ohjekirjasta, tai auton oveen tai bensatankin luukkuun kiinnitetystä tarrasta. Voit tarkistaa rengaspaineet itse, tai vierailla lähimmässä CUPRA-liikkeessä, jossa ammattilaiset auttavat sinua.

Optimaalisten rengaspaineiden etuja

- Kustannussäästöt polttoainekuissa: Oikeat rengaspaineet vähentävät polttoaineenkulutusta.

- Pidempi renkaiden käyttöikä: Säännöllisesti tarkistettujen ja säädettyjen rengaspaineiden avulla renkaasi kestävät pidempään.

- Säästät luontoa vähäisemmillä päästöillä: Optimaaliset rengaspaineet vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja ympäristövaikutuksia.

- Parannettu turvallisuus ja ajettavuus: Oikeat rengaspaineet varmistavat paremman ajokokemuksen ja turvallisuuden tiellä.

Ota yhteys huoltoon

Optimoi renkaiden käyttöikä

Oheisilla ohjeilla saat renkaille helposti lisää turvallista käyttöaikaa.

Renkaiden%20käyttöikä

Huomio nämä vinkit:

- Tarkista rengaspaineet säännöllisesti. Jos paineet eivät ole tasaiset kaikissa renkaissa, auton ajettavuus kärsii ja renkaat kuluvat epätasaisesti.

- Vaihda renkaiden paikkaa aina 5 000 – 10 000 ajokilometrin välein, sillä etu- ja takarenkaat kuluvat eri tahtiin. Muista tarkistaa rengaspaineet vaihdon yhteydessä.

- Parempikuntoiset renkaat kannattaa asentaa auton taka-akselille ja vastaavasti huonokuntoisemmat ajoneuvon eteen, etenkin jos renkaidesi pintojen kunnossa on keskenään suuria eroja. Hyvä pito on juuri takarenkaissa tärkeää, sillä sen ansiosta ajoneuvo pysyy paremmin hallinnassa.

- Kun asennat renkaita, tarkista aina onko renkaan sivuun merkitty pyörimissuunta. Asenna renkaat pyörimissuunnan mukaisesti. Jos renkaat asennetaan vastoin pyörimissuuntaa, ne eivät toimi kaikissa olosuhteissa parhaalla mahdollisella tavalla.

- Aja rauhallisesti. Äkkijarrutukset ja sivuluisut lyhentävät erityisesti nastarenkaiden käyttöikää. Uudet renkaat kannattaa ajaa sisään kuten autotkin. Maltillinen vauhti, ja mahdollisimman vähän rajuja ohjausliikkeitä 500 ensimmäisen km:n aikana pidentävät renkaiden käyttöikää.

- Tarkista vanhat renkaat aina vaihdon yhteydessä. Oikein asennetut ja ajetut renkaat kuluvat tasaisesti. Jos vanhat renkaat ovat kuluneet epätasaisesti, uudet renkaat kannattaa asennuttaa rengasliikkeessä ja samalla tarkastuttaa auton ohjauskulmat.

   

EU-RENGASMERKINTÄ


Renkaiden valinnassa on tärkeää huomioida paitsi koko, kantavuus ja nopeusluokka, myös muut merkittävät ominaisuudet. EU-maissa otettiin vuonna 2012 käyttöön renkaiden merkintäjärjestelmä, joka helpottaa renkaiden vertailua polttoainetehokkuuden, vierintämelun ja märkäpidon osalta. 1.5.2021 otettiin käyttöön lisäsymbolit, jotka osoittavat lumipitoa ja jääpitoa.

EU-rengasmerkinnän tavoitteena on vähentää energiankulutusta, sekä parantaa liikenneturvallisuutta. Uusi järjestelmä tarjoaa kuluttajille yksityiskohtaisempaa tietoa renkaiden ominaisuuksista, auttaen tekemään tietoisempia valintoja. Tutustu merkintöihin alapuolella.

Polttoainetehokkuus

Polttoainetta säästyy, kun vierintävastus pienentyy, mikä myös vähentää CO2-päästöjä. Energiatehokkuusluokat vaihtelevat A:sta (tehokkain) E:hen (vähiten tehokas).

Polttoaineensäästö riippuu yleensä yksittäisestä ajoneuvosta sekä ajo-olosuhteista. Taloudellinen ajaminen voi vähentää polttoaineen kulutusta huomattavasti. Optimaalisen polttoainetehokkuuden saavuttamiseksi on noudatettava määrättyä rengaspainetta.

Märkäpito

Märkäpitoluokka antaa tietoa jarrutusominaisuuksista märillä sääolosuhteilla, ja se vaihtelee A:sta (lyhyin jarrutusmatka märällä asfaltilla) E:hen (pisin jarrutusmatka). Tehokkuus riippuu yleensä ajoneuvosta ja ajo-olosuhteista. Optimaalisen märkäpidon saavuttamiseksi on noudatettava määrättyjä rengaspaineita.

Vierintämelu

Vierintämeluluokitus antaa tietoa siitä, kuinka äänekäs rengas on ajon aikana. Luokitus sisältää luokat A (vähämeluinen) ja B (enemmän ulkoista melua). Aiemmin luokan C mukaiset melutasot eivät ole enää sallittuja.

Tässä pätee seuraava sääntö: 10dB:n melutason muutos koetaan subjektiivisesti kaksi kertaa äänekkäämmäksi. 70dB vastaa kovaa keskustelumelua ja 80dB vilkasta tieliikennettä. Ulkoinen vierintämelu ei ole sama, kuin ajoneuvon sisäinen melutaso.

Lumipito

Erittäin lumisiin olosuhteisiin soveltuvissa renkaissa on renkaan kyljessä ”alppi”-symboli, jossa on kolme huippua ja lumihiutaleita.

Jääpito

 

Jääpidon symboli tarkoittaa pohjoismaisia talvirenkaita, jotka on suunniteltu käytettäväksi jäisillä tienpinnoilla tai kovassa lumiajossa. Pohjoismaisia talvirenkaita tulee käyttää vain erittäin huonoissa sääolosuhteissa. Pohjoismaisten talvirenkaiden käyttäminen vähemmän ankarissa sääolosuhteissa (esim. märkä sää tai lämpimät lämpötilat) voivat johtaa huonompaan suorituskykyyn, erityisesti mitä tulee märkäpitoon, käsittelyyn ja lukitukseen.

 

 

Renkaan kokomerkinnät

Renkaan%20kokomerkinnät

Tieto löytyy renkaasta

Renkaan kokomerkintä on merkitty renkaan kylkeen. Merkinnästä löydät renkaan leveyden, renkaan profiilin (vanteen päälle tulevan osan korkeus) sekä vanteen koon. Renkaan koon yhteydestä löytyy myös renkaan kantavuus sekä nopeusluokka.

Esimerkki

Esimerkki rengaskoon sekä nopeus- ja kantavuusluokan merkinnästä:

"225/45 R17 97T"


”225” on renkaan leveys (mm)
”45” on profiili (prosenttia leveydestä)
”17” on vanteen koko (tuumaa)
”97” tarkoittaa yhden renkaan kantavuusluokkaa
”T” sallittua maksiminopeutta (nopeusluokka)

 

Renkaiden kantavuus- ja nopeusluokat


60 = 250 kg
61 = 257 kg
62 = 265 kg
63 = 272 kg
64 = 280 kg
65 = 290 kg
66 = 300 kg
67 = 307 kg
68 = 315 kg
69 = 325 kg

70 = 335 kg
71 = 345 kg
72 = 355 kg
73 = 365 kg
74 = 375 kg
75 = 387 kg
76 = 400 kg
77 = 412 kg
78 = 425 kg
79 = 437 kg

80 = 450 kg
81 = 462 kg
82 = 475 kg
83 = 487 kg
84 = 500 kg
85 = 515 kg
86 = 530 kg
87 = 545 kg
88 = 560 kg
89 = 580 kg

90 = 600 kg
91 = 615 kg
92 = 630 kg
93 = 650 kg
94 = 670 kg
95 = 690 kg
96 = 710 kg
97 = 730 kg
98 = 750 kg
99 = 775 kg

100 = 800 kg
101 = 825 kg
102 = 850 kg
103 = 875 kg
104 = 900 kg
105 = 925 kg
106 = 950 kg
107 = 975 kg
108 = 1000 kg
109 = 1030 kg

110 = 1060 kg
111 = 1090 kg
112 = 1120 kg
113 = 1150 kg
114 = 1180 kg
115 = 1215 kg
116 = 1250 kg
117 = 1285 kg
118 = 1320 kg
119 = 1360 kg

120 = 1400 kg
121 = 1450 kg
122 = 1500 kg
123 = 1550 kg
124 = 1600 kg
125 = 1650 kg
126 = 1700 kg
127 = 1750 kg
128 = 1800 kg
129 = 1850 kg

130 = 1900 kg
131 = 1950 kg
132 = 2000 kg


 J = 100 km/h
L = 120 km/h
M = 130 km/h
N = 140 km/h
P = 150 km/h
R = 170 km/h
Q = 160 km/h
T = 190 km/h
U = 200 km/h
H = 210 km/h
V = 240 km/h
Z = yli 240 km/h
W = 270 km/h
Y = 300 km/h


     

Usein kysyttyä renkaista


Sään seuraaminen ja sen mukaan renkaanvaihtoon reagoiminen on tärkeää turvallisuutesi maksimoimiseksi. Riippuen säästä ja keliolosuhteista, on talvirenkaita käytettävä 1.11.-31.3. välisenä aikana. Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3., mutta myös muulloin sään tai kelin niin vaatiessa.
Tieliikennelaki määrittää, milloin kesärenkaiden vaihto on sallittua. Uusi laki ei määritä tarkkoja päivämääriä, jolloin autossa pitää tai saa käyttää talvi- ja kesärenkaita. Autoilijalla on enemmän vastuuta kesärenkaiden vaihtamisessa.


Kun suunnittelet kesärenkaiden vaihtoa, harkitse ainakin seuraavia seikkoja:
– Kesärenkaiden kunto ja urasyvyys
– Vaihdon ajankohta ja sääolosuhteet
– Renkaiden sijainti autossa
– Renkaiden ikä
– Ajomäärä autolla


Suomessa voit valita talvirenkaiden välillä nastarenkaiden ja kitkarenkaiden. Nastarenkaat sopivat jäisille teille ja vaativiin olosuhteisiin, kun taas kitkarenkaat toimivat lumella ja sopivat paremmin vaihteleviin sääolosuhteisiin.


Vaikka kitkarenkailla voi ajaa talvikauden ulkopuolellakin, ne eivät ole turvallinen valinta kesäkeleille. Kesärenkaat ovat kitkarenkaita turvallisemmat kesällä. Älä aja kitkarenkailla läpi vuoden.


Talvirengaspakko Suomessa tarkoittaa, että talvirenkaita on käytettävä 1.11. – 31.3., jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3., mutta myös muulloinkin keliolosuhteiden niin vaatiessa.


Vaikka kesärenkailla voi lain mukaan ajaa talvella, se ei ole turvallinen valinta. Kesärenkaat kuluvat nopeammin, niiden suorituskyky heikkenee, ja ne eivät tarjoa riittävää pitoa jäällä ja lumella.


Renkaiden kulumiseen vaikuttavat useat tekijät, kuten kuljetettu paino, reitin tyyppi, ajotyyli, akselin kunto, vuodenaika, renkaiden malli ja merkki. Kaikki nämä tekijät yhdessä vaikuttavat renkaiden kulutukseen ajan myötä.


Renkaat tulee vaihtaa, kun niiden kulumispinta on liian alhainen tai renkaiden kunto muuten heikkenee. Yleisesti, suositeltu renkaiden enimmäisikä on 10 vuotta, mutta suositeltu käyttöikä on kuusi vuotta. Renkaan valmistusvuoden löydät renkaan kyljestä. On suositeltavaa päivittää renkaat uusiin ennen niiden enimmäisikää.


Suositeltavaa on tarkistaa renkaiden ilmanpaine säännöllisesti, vähintään kerran kuukaudessa tai ennen pitkiä matkoja. Oikea ilmanpaine nimittäin vaikuttaa ajoturvallisuuteen ja polttoaineen kulutukseen.


Renkaiden kunto ja urasyvyys tulisi tarkistaa visuaalisesti. Tarkemmin voit mitata urasyvyyden urasyvyysmittarilla tai kolikolla. Suositeltavaa on, että kulutuspinnan urasyvyys on vähintään 4 millimetriä.


Renkaiden tulisi olla samankokoisia ja samanlaisia auton akselilla parhaan suorituskyvyn ja turvallisuuden takaamiseksi. Eri kokoisia renkaita voi käyttää (esimerkiksi vararengas renkaan rikkoutuessa), mutta se voi vaikuttaa ajoneuvon vakauden ja ohjattavuuden heikkenemiseen.


Oikean renkaan valintaan vaikuttavat autosi merkki ja malli, ajotottumukset, sääolosuhteet ja budjetti. Renkaiden valinnassa kannattaakin kiinnittää huomiota niiden kokoon, kantavuuteen, nopeusluokkaan ja muihin ominaisuuksiin (esim. EU-rengasmerkintä).


Jos huomaat autosi renkaassa puhkeaman tai rengasrikon, on turvallista pysäköidä autosi turvalliselle paikalle ja vaihtaa rengas vararenkaaseen, jos sellainen on saatavilla. Muussa tapauksessa, ota yhteyttä tiepalveluun tai hinauspalveluun.


Epätasainen rengaskuluminen voi johtua huonosta pyöränsuuntauksen säädöstä, epätasaisista jarruista, väärästä ilmanpaineesta tai muista ajoneuvon ongelmista. Tarkista renkaiden kuluminen ja tarvittaessa ota yhteys huoltoon.


Renkaiden säilytysolosuhteet ovat tärkeitä niiden kunnon säilyttämiseksi. Renkaat tulisi säilyttää viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa, mieluiten renkaat telineissä tai ripustettuna. Vältä pitkäaikaista altistumista suoralle auringonvalolle ja kemikaaleille.


Renkaiden käyttöikää voi parantaa noudattamalla säännöllistä huoltoa, säätämällä oikean ilmanpaineen, välttämällä äkillisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia sekä ajamalla varovaisesti. Myös säännölliset pyöränsuuntauksen tarkistukset voivat auttaa.


Renkaan nopeusluokka vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti renkaat voivat turvallisesti kulkea. Hyvä ohjenuora on valita renkaat, joiden nopeusluokka on yhteensopiva autosi suurimman sallitun nopeuden kanssa. Toisena hyvänä ohjenuorana on varmistaa, että nopeusluokka on suurempi kuin Suomen tieliikennelain mukainen suurin sallittu nopeus.


Talvirenkaiden vaihto on mahdollista tehdä itse, jos sinulla on tarvittavat välineet ja taito. Kuitenkin moni valitsee antaa ammattilaisen hoitaa renkaiden vaihdon varmistaakseen, että se tehdään oikein.


Kysymyksiä tuotteista tai palveluista?

CUPRA-jälleenmyyjät auttavat.