fi:CUPRA Brand:Overlay CUPRA Chargers new-cupra-leon-kl16 FI/FI

Toimitusajat

Toimitusaikatietoa

TOIMITUSAIKATIETOA

Autoteollisuutta vaivaa tällä hetkellä puolijohdepula, joka aiheuttaa viiveitä maailmanlaajuiseen toimitusketjuun. Ohessa vastauksia muutamiin asiakkaitamme askarruttaneisiin kysymyksiin.

 

Kysymyksiä ja vastauksia toimitusajoista


Syynä voi olla puolijohteiden tai mikrosirujen puute. Syynä voivat olla myös toimitusketjujen viiveet, jotka aiheuttavat tuotannon pullonkauloja toimittajien teollisuudenaloille ja autonvalmistukseen.

 

 


Puolijohteiden kysyntä kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin mitä siruvalmistajat voivat lisätä kapasiteettiaan. Laajenevan digitalisaation takia näitä komponentteja tarvitaan yhä enemmän ja enemmän niin autoteollisuudessa kuin lähes kaikilla muillakin sektoreilla. Erilaiset paikalliset tapahtumat ja tehtaiden väliaikaiset sulkemiset ovat vaikeuttaneet tilannetta, mikä on johtanut siruvalmistajien tuotantokatkoksiin.

 


Puolijohteet ovat mikrosirujen eli mikropiirien pääkomponentti, ja niitä käytetään monien muiden käyttötarkoitusten lisäksi autoteollisuudessa autojen ohjausyksiköissä eri toimintojen verkoissa. Ne mahdollistavat kuljettajaa avustavat järjestelmät ja turvajärjestelmät, mutta lisäksi niitä käytetään myös yksinkertaisissa mukavuustoiminnoissa, kuten sähköiset lasinnostimet ja sähkökäyttöinen kattoluukku. Ne ovat olennaisia komponentteja myös auton ja sen ulkopuolella olevien järjestelmien välisessä tiedonsiirrossa, kuten sää- ja liikennetietojen vastaanottamisessa.

Jos tietyistä puolijohteista on pulaa, se voi koskea auton yksittäisiä toimintoja tai kokonaisia varustepaketteja niin, että autoa ei voida valmistaa. Tämä pidentää toimitusaikoja merkittävästi.

 


Autojen teknisesti vaativat komponentit vaativat nimenomaisesti kenttätestattuja puolijohteita. Ne ovat yleensä erittäin monimutkaisia komponentteja ja voivat joissain tapauksissa vaatia noin 600 yksittäistä valmistusvaihetta. Maailmassa on vain kourallinen komponenttivalmistajia, jotka täyttävät autonvalmistajien korkeat laatua ja turvallisuutta koskevat vaatimukset.

 


Jos yksittäisiä toimintoja ei ole (tilapäisesti) mahdollista toteuttaa puolijohdepulan takia, CUPRA pyrkii muokkaamaan toimintovalikoimaa ja pulasta kärsiviä varustepaketteja mahdollisimman nopeasti. Tämä tehdään esimerkiksi ottamalla käyttöön vaihtoehtoisia varustepaketteja. CUPRA-liikkeellesi ilmoitetaan asiasta viipymättä, ja he voivat muuttaa tilaustasi niin, että autosi voidaan koota nopeammin ja toimitusaikaa saadaan lyhennettyä.

 


Etkö löytänyt vastausta?

Voit esittää kysymyksesi suoraan myyjälle.