Owners:Oppaat:Maintenance tips FI/FI

PIDÄ CUPRASI KUNNOSSA.

VINKKEJÄ, JOTKA JOKAISEN CUPRA-OMISTAJAN PITÄÄ TIETÄÄ

CUPRAsi pitäminen parhaassa mahdollisessa kunnossa ei ole ihan niin helppoa, että vain varaat ajan huoltoon kerran vuodessa. On parempi tarttua pieniinkin ongelmiin heti ja korjata ne, ennen kuin niistä tulee suuria ongelmia. Näin ollen on tärkeää tarkistaa auton kunto säännöllisesti, jotta voit varmistaa autosi pitkän käyttöiän, edistää turvallisuutta ja parantaa autosi luotettavuutta.

1. Vaihda öljyt

Öljyn pitää olla hyvässä kunnossa ja sitä pitää olla oikea määrä. Se on myös vaihdettava säännöllisesti, jotta moottori voi hyvin. Jos öljyä on liian vähän, moottorin kitka suurenee. Liian suuri öljymäärä puolestaan saattaa aiheuttaa öljyn tunkeutumisen palotilaan ja vaurioittaa näin katalysaattoria.

Kojelaudan merkkivalo ilmoittaa, milloin on aika vaihtaa öljyt ja öljynsuodatin. Suosittelemme seuraavia öljynvaihtovälejä: 15 000 kilometrin välein tai vähintään kerran vuodessa (hybridi-, diesel- ja bensiiniautot) tai sähköauton omistajana sinun ei tarvitse murehtia lainkaan öljynvaihdosta.

2. Tarkista rengaspaineet

Oikea rengaspaine ja järkevä ajaminen pidentävät renkaiden käyttöikää. Rengaspaineet on yleensä ilmoitettu vasemman etuoven rungossa olevassa tarrassa. Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa ja ennen pitkän ajomatkan alkua. Uudemmissa CUPRA-malleissa suositeltavat rengaspaineet on ilmoitettu oviaukossa olevassa tarrassa. Jos olet epävarma oikeasta paineesta, tarkista asia autosi käyttöohjeista. 

3. Tarkista nesteiden määrät säännöllisesti

Autossa käytetään useita erilaisia nesteitä, joista jokaisella on ainutlaatuinen (ja tärkeä) toiminto aina jarrunesteestä ja lasinpesunesteestä öljyyn ja AdBlue-liuokseen. Saat lisätietoa autosi kunnossapidosta käyttöohjeista.

4. Vaihda suodattimet

Raitisilmasuodatin ja sen aktiivihiilipatruuna estävät ilman epäpuhtauksia tunkeutumasta auton sisätilaan. Raitisilmasuodatin on vaihdettava säännöllisesti, jotta ilmastointilaitteen toiminta ei vaarannu.

Tarkista huoltovälit, jotta tiedät, milloin suodattimet pitää vaihtaa.

5. Laita päivämäärä ylös ja muista toimittaa auto suositusten mukaiseen tarkastushuoltoon

Bensiini- ja dieselautot huolletaan (öljynvaihtohuolto) CUPRAn virallisen huoltosuosituksen mukaan joustavasti 30 000 kilometrin tai kahden vuoden välein, jotta voidaan varmistaa auton asianmukainen toiminta. Säännölliset tarkastushuollot pitää tehdä tämän jälkeen vuoden välein.

Jos sinulla on sähköauto, ensimmäinen tarkastushuolto on 30 000 kilometrin tai kahden vuoden kohdalla.

6. Huomioi merkkivalot

Varoitus- ja merkkivalot ilmoittavat varoituksista, vioista tai tietyistä toiminnoista. Kukaan ei halua, että merkkivalo syttyy, mutta tällöin on tärkeää tunnistaa merkkivalon merkitys ja toimia mahdollisimman pian.

Tarkista merkkivalojen merkitykset käyttöohjeista.

7. Vinkkejä sähköautolle

Sähköautojen kunnossapito on noin 35 % vähäisempää. Toki myös sähköauto tarvitsee säännöllistä huoltoa aivan kuten bensiini- ja dieselautotkin. Teemme yleiset tarkastukset ajokelpoisuuden tarkistamista varten, mutta muutoin huolto on hieman erilaista:

  • Latauskaapeli: tarkistamme, että autossa on latauskaapeli ja tarkistamme silmämääräisesti sen kunnon
  • Korkeajänniteakku: tarkistamme akun lataustason ja lataamme akkua tarvittaessa
  • Korkeajännitekomponentit ja korkeajännitejohtimet: tarkistamme nämä vaurioiden, oikean reitityksen ja johtimien turvallisuuden varalta

 

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat lisätietoa kunnossapidosta tai haluat varata ajan huoltoon, ota yhteyttä omaan CUPRA-jälleenmyyjääsi.