fi:CUPRA Brand:Kilpa-autoilu:CUPRA e-Racer ETCR:ssä FI/FI

CUPRA ETCR:ssä

CUPRA muuttaa kilpa-ajamisen tulevaisuutta tuomalla kilparadoille täysin uudenlaisen kokemuksen. ETCR on nimensä mukaisesti maailman ensimmäinen useiden automerkkien välinen vakioautoluokan mestaruussarja, jossa kilpaillaan sähköautoilla. Koska ETCR:n tekniset säännöt perustuvat CUPRA e-Raceriin, automme asettaa standardin muille merkeille, jotka aikovat osallistua uuteen kilpasarjaan.

ETCR-sarjaan hyväksytään neli- tai viisioviset tuotannossa olevat vakioautot nykyisten TCR-mallien tavoin. Autossa on oltava yksivaihteinen ja takavetoinen voimansiirto. TCR:n kehittäneen WSC Groupin tytäryhtiö WSC Technology jakelee yhteisenä toimituspakettina moottorin, vaihteiston, invertterit sekä akkumoduulin, jonka energiakapasiteetti on 65 kWh. Kokonaisuus on sovitettavissa autoihin, jotka rakennetaan TCR-sääntöjen mukaisesti.

Selventääksemme asiaa, haluamme havainnollistaa sähköisten vakioautojen potentiaalia. Viitteenä CUPRA e-Racer: Huippunopeus on 270 km/h, kiihdytys 0–100 km/h:n nopeuteen kestää vain 3,2 sekuntia ja akulla voidaan ajaa huippunopeudella 40 km:n matka. Oikean kilpa-auton ominaisuudet määritellään siis uudelleen. Koe jännittävä tulevaisuus katsomalla video.

The e-Racer

Olemme vakuuttuneita siitä, että kilpa-ajamisen tulevaisuus on sähkömoottoreissa. ETCR on ensimmäinen askel kyseisellä tiellä. Seuraa @CUPRA_Racingia Instagramissa ja pysy ajan tasalla moottoriurheilusta sekä vuonna 2020 toteutuvasta ensimmäisestä ETCR-kaudesta.