fi:CUPRA Brand:Kilpa-autoilu:CUPRA and Mattias Ekström electrify the track FI/FI

CUPRA e-lähettiläs

CUPRA ja Mattias Ekström sähköistävät kilparadan.

Todellinen moottoriurheilun pioneeri, Mattias Ekström, hallitsee kilpa-autoilun eri muodot: kokemusta on karttunut niin vakioautosarjoista, kartingista kuin rallistakin yli 25 vuoden ajalta. Nyt tämä ruotsalainen kisakuljettaja tarttuu jälleen uuteen haasteeseen. Hän ottaa paikkansa uutena CUPRA e -lähettiläänä ja innovatiivisen CUPRA e-Racerin, maailman ensimmäisen täyssähköisen kilpa-auton, virallisena kuljettajana.

Omien erityisalojensa edelläkävijöiden, CUPRAn ja Ekströmin, yhteistyö ilmentää todellista rakkautta autourheiluun ja uusiin innovaatioihin. Ekström on FIA:n rallicrossin maailmanmestari, kaksinkertainen DTM-mestari ja kolminkertainen Race of Champions -voittaja – yksi monipuolisimmista kuljettajista maailmassa. CUPRAn periksiantamattomuus johti maailman ensimmäisen 100-prosenttisesti sähköisen vakioautoluokan kilpa-auton luomiseen. Ekströmin liittyessä ”CUPRA-heimoon” johtamaan brändin sähköisen kilpa-autoilun strategiaa, luotiin myös ensiaskeleet moottoriurheilun tulevaisuudelle ja uudelleenmäärittelylle.

”CUPRA-yhteistyö on minulle luonnollinen siirtymä. Kilpa-autoilumaailmalle omistetun urani jälkeen, jonka aikana olin päässyt tutustumaan kaikenlaisiin polttomoottoreihin, halusin siirtyä sähköisen kilpa-autoilun pariin. Ja se onnistuu loistavasti CUPRA:n kanssa, joka on ollut tämän segmentin suunnannäyttäjä perustamisestaan lähtien”, kertoi uusi CUPRA e-lähettiläs.

CUPRA:n insinöörien kanssa työskennellessä Ekströmin kokemusta ja asiantuntemusta käytetään tulevien kilpa-autojen kehittämisessä. Tässä kehitystyössä CUPRA e-Racer -toimii oivallisena testiautona. Vakioluokan kilpa-auto CUPRA e-Racer tuottaa 300 kilowattia jatkuvaa tehoa ja jopa 500 kW:n huipputehon. Kiihdytys 0-100 km/h kestää vain 3,2 sekuntia huippunopeuden ollessa 270 km/h. Kaikki tämä hyödyntämällä vaihtoehtoista käyttövoimaa.

Mattias Ekström drives the new CUPRA e-Racer

”Sähköinen käyttövoima tulee olemaan CUPRA:n kilpailustrategian ydin. Hyödynnämme Mattiaksen kilpailukokemusta ja innovaatiotaitoja muokkaamaan kilpa-autoilun tulevaisuutta ja kehittääksemme uusia kokemuksia globaalin moottoriurheilun ympärillä”, totesi Antonup Labate, CUPRAn strategian, liiketoiminnan kehittämisen ja operaatioiden johtaja.