fi:CUPRA Brand:Konseptiautot ja tulevat mallit:Launch of CUPRA Born, our first 100% electric car FI/FI

CUPRAn ensimmäinen täyssähköauto.

CUPRA Born on automalli, joka muuttaa täyssähköautoihin liittyviä näkemyksiä. Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 2019 esitelty Born-konseptiauto on saanut kiitosta sulavalinjaisesta ulkonäöstään ja persoonallisuudestaan. Suunnittelijatiimi ja teknisen suunnittelun keskus Martorellissa eivät tyytyneet vain kiitettäviin arvosanoihin. He jatkoivat auton kehittämistä antaen sille yhä urheilullisemmat piirteet ja yhä vaikuttavamman visuaalisen ulkonäön. Tuloksen merkin ensimmäinen täyssähköauto: CUPRA Born.  

CUPRA Born istuu täydellisesti merkin filosofiaan ja asiakasprofiiliin. Uusi malli valmistetaan Zwickaun tehtaalla Saksassa.

CUPRAn toimitusjohtaja Wayne Griffiths: “CUPRA Bornissa on nähtävissä kaikki CUPRA-brändin geenit. Olemme vieneet alkuperäisen konseptiauton seuraavalle tasolle luoden yhä urheilullisemman ja dynaamisemman muotokielen ja suunnitelleet uudelleen sen teknologian. CUPRA Born on elävä todiste suorituskyvyn ja täyssähköauton upeasta yhteensopivuudesta”.

   CUPRA el born full electric car CUPRA logo

CUPRA Bornin kehitystyön keskiössä oli alusta alkaen suorituskyky ja dynamiikka. CUPRA Born kiihtyy 0–50 km/h vain 2,9 sekunnissa. CUPRA Born on suunniteltu MEB-alustarakenteeseen ja se käyttää yksinomaan CUPRA Bornille kehitettyä uutta DCC Sport alustansäätöjärjestelmää. Tällä tavoin voidaan yhdistää urheilullinen ajokokemus ja auto, joka mukautuu kaikenlaisiin ajo-olosuhteisiin tarjoten samalla ensiluokkaista ajodynamiikkaa.

CUPRA Born sisältää huipputeknologiaa kuten Head-up Display -tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksilla. CUPRA Bornin akun nettokapasiteetti on 77 kWh (brutto: 82 kWh) ja sen toimintamatka on jopa 500 km. CUPRA Born on myös erittäin nopea latautumaan, sillä toimintamatkaa voi ladata jopa 260 km vain 30 minuutissa.  

CUPRA Bornin sisäpuoli on suunniteltu kiteyttämään CUPRAn filosofian laatu- ja suorituskykyominaisuudet yhdistettynä hienostuneisuuteen. Näistä esimerkkinä urheilulliset kuppi-istuimet, uusi ohjauspyörä ajoprofiilien valinnalla ja CUPRA-painikkeilla sekä korkealaatuiset materiaalivalinnat sisustuksessa. Laatuun ja yksityiskohtiin panostamisen lisäksi CUPRA kiinnitti erityistä huomiota vastuullisuuteen mm. käyttämällä sisustuksessa kierrätysmateriaaleja.

Uusi CUPRA Born saapuu markkinoille vuonna 2021.