Owners:Technical support:CUPRA Navigation System:CUPRA Navigation system update FI/FI

Järjestelmän päivitys

Navigointijärjestelmän päivitys autoihin vuodesta 2021 alkaen

1. Tarkasta nykyinen karttaversio infotainment-järjestelmän asetuksista.
2. Lataa navigointidata ja tallenna se USB-muistitikulle.
3. Kytke auton virta päälle.
4. Liitä USB-muistitikku infotainment-järjestelmään auton seistessä paikallaan.
5. Jos päivität navigointitiedot manuaalisesti, USB-muistitikun pitää olla jatkuvasti liitettynä muutaman päivän ajan, kunnes navigointidata on asennettu. Asennus tehdään automaattisesti taustalla ajon aikana muutaman päivän kuluessa.

Ohjeet englanniksi, pdf:
HOW TO UPDATE MAP DATABASE

 

Navigointijärjestelmän päivitys autoihin 2018–2021

1. Sinulla on oltava SD-kortti, joka sisältää navigointijärjestelmäsi aikaisemmat karttatiedot. SD-kortti on asetettu tehtaalla SD-korttipaikkaan 2 navigointijärjestelmässä 6P0. Navigointijärjestelmässä Plus voit käyttää mitä tahansa 32 Gt:n tai 64 Gt:n SD-korttia.

2. SD-kortille saa tallentaa vain navigointitietoja, jotta voidaan varmistaa, että tietojen kopiointi sujuu ongelmitta.

3. Jos käytössä on Windows-käyttöjärjestelmä, tarvitset tiedostojen purkuohjelman, kuten 7-Zip. Tämän ohjelman voi ladata valmistajan sivustolta. Jos käytössä on jokin muu käyttöjärjestelmä, tarvitset ladattujen tiedostojen purkamiseen ohjelman, joka tukee .zip-tiedostomuotoa.

4. Karttamateriaali voi viedä jopa 25 Gt levytilaa, joten varmista, että tietokoneesi kiintolevyllä on riittävästi vapaata tilaa. Tietokoneesi kiintolevyn on käytettävä NTFS-tiedostojärjestelmää, jotta se voi käsitellä näin suuria tiedostoja. Tämä tiedostojärjestelmä on uudempien tietokoneiden vakiojärjestelmä. Jos käytössä on vanhempi tietokone, tarkasta kiintolevyn tiedostojärjestelmä napsauttamalla Resurssienhallinnassa kiintolevyn kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”Ominaisuudet”.

Vaihe  1

Mikä versio minulla on asennettuna ja mikä versio on saatavana päivityksenä?

Voit tarkastaa navigointijärjestelmäsi nykyisten karttatietojen version painamalla MENU-painiketta. Valitse näytöstä Asetukset > Järjestelmätiedot.

1. Ota karttatiedot sisältävä SD-kortti 6P0-navigointijärjestelmän korttipaikasta 2 tai ota oma 32 Gt:n tai 64 Gt:n SD-kortti ja aseta kortti tietokoneesi SD-korttipaikkaan tai koneeseen liitettyyn SD-kortinlukijaan.

2. Luo tietokoneelle kansio, johon voit tallentaa varmuuskopion karttatiedoista.

3. Kopioi kaikki tiedot SD-kortilta tietokoneelle äsken luotuun kansioon.

Vaihe 2

Uusien tietojen lataaminen

1. Mene lataussivustolle, josta voit ladata uusimmat tiedot.  Voit ladata tiedot yhtenä tiedostona. Lataus voi kestää jopa yli kahdeksan tuntia, internetyhteytesi nopeudesta riippuen. Kaikki tiedostot on pakattu .zip-tiedostomuotoon.

2. Lataa kaikki uuden version tiedostot ja tallenna ne tietokoneellesi uuteen kansioon (esim. Uudet kartat).

3. Siirrä SD-kortin kirjoitussuojauksen lukitusvipu auki-asentoon ja aseta SD-kortti tietokoneen SD-korttipaikkaan tai ulkoiseen kortinlukijaan.

4. Poista kaikki SD-kortilla olevat tiedot tai alusta kortti uudelleen. Kortin alustusmenettely vaihtelee käyttöjärjestelmän mukaan. Jos käytössä on Windows-käyttöjärjestelmä, siirry SD-kortinlukijaan, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse ”Alusta”. Jos käytössä on jokin muu käyttöjärjestelmä, noudata valmistajan ohjeita.

5. Avaa tietokoneellasi olevien ladattujen tietojen kansion ensimmäinen tiedosto (pääte.zip.001).

6. Pura tiedostot SD-kortille. Tiedostot on tallennettava SD-muistikortin pää- eli juurihakemistoon – niitä ei saa tallentaa alihakemistoon.

7. Kun purku on suoritettu, poista SD-kortti tietokoneesta tai kortinlukijasta. Siirrä SD-kortin kirjoitussuojauksen lukitusvipu takaisin lukitusasentoon (”Lock”).

Vaihe 3

Tietojen tuominen navigointijärjestelmään

1. Aseta SD-kortti takaisin navigointijärjestelmän korttipaikkaan 2.

2. Päivitetyt navigointikartat tulevat käyttöön heti, kun järjestelmä tunnistaa paikalleen asetetun SD-kortin.

3. Jos sinulla on Plus-navigointijärjestelmä, asenna uusi navigoinnin tietokanta.

Huomaa

Koska navigointitiedot on tallennettu koko ajan autossa olevalle SD-kortille, kortti saattaa altistua äärimmäisille ympäristöolosuhteille. Jotta varmistetaan, että navigointijärjestelmä toimii aina oikein, siinä voidaan käyttää vain SEATin hyväksymiä SD-kortteja. Jos alkuperäinen kortti häviää tai vaurioituu, voit hankkia uuden kortin paikallisesta SEAT-sopimushuollosta.

MapCare ei ole saatavissa Ison-Britannian autoihin. Huomaa, että ainut tapa päivittää satelliittinavigointijärjestelmä on ostaa SD-kortti valtuutetulta jälleenmyyjältä.