fi:CUPRA Brand:Konseptiautot ja tulevat mallit:Impulse FI/FI

Tulevaisuuden visioita

Uusi aikakausi. Uudet sankarit.

CUPRA on avannut uuden luvun kehitystyössään ja tuo nyt kaikkien nähtäville uudet lähitulevaisuuden visionsa.

Vuoteen 2025 mennessä CUPRA siirtyy uuteen aikakauteen ja tuo markkinoille kolme uutta sähköistettyä mallia – CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan ja CUPRA Raval (aiemmin tunnettu UrbanRebel nimellä).  Niiden lisäksi myös olemassa oleva mallisto uusiutuu.

video uusien mallien esittelytilausuudesta

CUPRAn uskomaton matka

CUPRA lanseerattiin vuonna 2018. Tavoitteena oli luoda uudelleen nykyaikainen käsitys autoilun urheilullisuudesta ja haastaa automarkkinat uudenlaisella ajattelulla.

Ensimmäinen malli, joka kuvasti kunnianhimoa ja haastajabrändin luonnetta oli CUPRA Ateca. ainutlaatuinen malli omassa segmentissään.

Kaksi vuotta myöhemmin brändi lanseerasi Leon-mallisarjaan CUPRA Leonin. Se oli CUPRAn ensimmäinen malli, jonka valikoimaan kuului laaja kattaus uusia tehokkaita moottoreita ja ensimmäinen sähköistetty CUPRA-malli, ladattava hybridi CUPRA Leon e-HYBRID.

Leonia seurasi ensimmäinen täysin uusi Crossover-SUV-malli CUPRA Formentor. joka on ollut maailmanlaajuinen menestys lähes 100 000 toimitetulla autolla.

Uusimpana tulokkaana mallistoon lanseerattiin CUPRA Born ­­– ensimmäinen täyssähköinen malli ja täydellinen yhdistelmä sähköä ja suorituskykyä. 

Nyt on aika esitellä uuden aikakauden uudet sankarit. 

CUPRA Terramar*: brändin ensimmäinen sähköistetty SUV-malli 

Sähköistyminen on vahva osa CUPRAn DNA:ta. Ladattavien hybridien valikoima on kasvanut ja teknologia onkin saatavilla jo suurempaan osaan malleja. Mutta nyt CUPRA menee askeleen pidemmälle. 

Vuoteen 2024 mennessä CUPRAn ladattavien hybridiautojen mallisto tulee sisältämään yhä enemmän vaihtoehtoja – yhä pidemmällä toimintamatkalla. 

Tiimiin tulee liittymään urheilullinen SUV-malli CUPRA Terramar, joka yhdistää rohkeat mittasuhteet ja häikäisevän muotoilun. Tunteisiin vetoava, urheilullinen, ja sähköistetty SUV-malli vie CUPRAn Euroopan nopeimmin kasvavan autoluokan keskiöön.

CUPRA Terramar tulee saataville sekä perinteisenä polttomoottoriversiona että uuden sukupolven ladattavana hybridiversiona, jonka toimintamatka pelkällä sähköllä on noin 100 kilometriä. Ladattavien hybridimallien (e-HYBRID) mallisto keskittyy suorituskykyyn ja nykyaikaiseen urheilullisuuteen. 
 

CUPRA Tavascan*: unelma, joka toteutui 

Seuraava etappi matkalla on CUPRA Tavascan, joka kiteyttää CUPRAn sähköisen vision pysyen uskollisena vuonna 2019 esitellylle konseptiautolle.

Osa muotoiluelementeistä oli jo havaittavissa vuonna 2021 esitellyssä CUPRA Tavascan Extreme E -konseptiautossa. CUPRA Tavascan ei ole ainoastaan nykyaikaisen sähköauton visio, vaan se myös globalisoi brändiä, vieden sen aivan uusille markkinoille. CUPRA Tavascan lanseerataan vuonna 2024.
 

CUPRA Raval*: haastaa nykyiset perinteet 

Vuonna 2025 CUPRA tuo markkinoille Ravalin (aiemmin tunnettu nimellä UrbanRebel) – urbaanin täyssähköauton. Raval vie CUPRAn perinteisten rajojen ulkopuolelle. Erityisesti kaupunkialueille soveltuva etuvetoinen täyssähköauto rakentuu Volkswagen-konsernin pienemmän kokoluokan autojen MEB-alustarakenteelle.  

CUPRA Raval yhdistää edistyksellisesti kierrätysmateriaaleja ja biopohjautuvia materiaaleja. Käytössä on myös 3D-tulostukseen perustuvia valmistustapoja. Auton sisällä ja ulkopuolella on käytetty hyväksi kevytrakennemuotoilua. CUPRA Raval tuottaa tehoa 226 hv (166 kW) ja se kiihtyy 0–100 km/h vain 6,9 sekunnissa. Sen toimintamatka voi olla jopa 440 km (range-versio). 

CUPRA Raval on suunniteltu ja kehitetty Barcelonassa ja se lanseerataan vuonna 2025.

Mutta automallit ovat vain osa tarinaa. Yksi tärkeimmistä elementeistä CUPRAn menestyksessä on CUPRA Tribe: haastava asenne, kapinallinen sielu ja epätavanomainen ajattelutapa. Myös tulevaisuudessa.

Täyssähköinen CUPRA UrbanRebel

Inspiroiva sähköisen maailman kapinallinen.

*Malli ei vielä myynnissä. Tiedot saattavat muuttua.