fi:CUPRA Brand:Konseptiautot ja tulevat mallit:New concept car FI/FI

CUPRA Tavascan -konseptiauto

Huom. Tuotatantomalli jo esitelty: Uusi CUPRA Tavascan

CUPRA Tavascan lanseerataan vuonna 2024.

Tulevaisuus on täällä, ja se on sähköinen. Tutustu CUPRA Tavascan -konseptiautoon, CUPRAn ensimmäiseen maantieliikenteeseen suunniteltuun täyssähköautoon.

”Olemme todistaneet teknologiset kykymme kehittämällä luokkansa ensimmäisen täyssähköisen kilpa-auton, CUPRA e-Racerin. Täyssähköinen CUPRA Tavascan -konseptiauto tuo vision maanteille ja todistaa, että huippusuorituskyky voidaan sähköistää”, sanoo CUPRAn toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Coupen ja SUV:n muotoilussaan yhdistävässä aerodynaamisessa autossa on sähköinen voimansiirto, joka tekee siitä erittäin tehokkaan auton – nollapäästöillä.  Etu- ja taka-akseleihin integroidut moottorit tuottavat yhdessä 225 kW:n (306 hv) tehon, joka välitetään kaikille neljälle pyörälle. Lattian alle sijoitettu 77 kW:n litium-ioni-akusto antaa CUPRA Tavascanille jopa 450 kilometrin toimintamatkan.

Auton ulkoasussa yhdistyvät suorituskyky ja tehokkuus. Ulkoasua korostaa hienostunut liquide-metallinhohtoväri sekä ilmeikkäät, toisiinsa sointuvat hiilikuituiset ja hienostuneen kuparinväriset yksityiskohdat. Valaistu CUPRA-logo alleviivaa Tavascanin sähköistä persoonallisuutta. Matalalla sijaitsevat ilmanottoaukot ohjaavat ilmavirran joko pehmeästi korin yli tai auton sisälle jäähdyttämään akkuja – tärkeä yksityiskohta tämäntyyppisessä autossa. 22-tuumaiset turbiinivanteet pitävät ilmanvastuksen mahdollisimman pienenä.   

Takaosan diffuusorilla on toiminnallinen aerodynaaminen tehtävä, mutta se kertoo myös tunteisiin vetoavasti suorituskyvystä. Tätä korostaa myös elegantti, reunasta reunaan ulottuva CUPRA-logolla varustettu takavalo.

Konseptiauton sisustus on tyylin ja toiminnallisuuden täydellinen liitto. Huippulaatuinen matkustamo syntyy kontrastivärien, hiilikuiturakenteiden sekä dynaamisen tekniikan ja muotoilun yhdistelmästä. Led-tunnelmavalaistuksen tuottamat kontrastivärit luovat rauhallisen tilan tehokkaaseen ympäristöön.

cupra tavascan electric concept

Konseptiauton sisustus mukautuu kaikkien kyydissäolijoiden tarpeisiin. Kaikki matkustajat voivat nauttia auton sisätiloista ja teknologiasta kuppi-istuimiin integroitujen kaiuttimien ja älypuhelinliittimien ansiosta. Kaikki ajamiseen liittyvä tieto välitetään kuljettajalle 12,3-tuumaisella digitaalimittaristolla, jota täydentää 13-tuumainen infotainment-näyttö. Suuri näyttö voidaan keskittää ja sitä voidaan liikuttaa matkustajia kohti.

Uusi CUPRA Tavascan -konseptiauto uskaltaa haastaa henkilöautojen tulevaisuuden.

Konseptista tuotatantoon: CUPRA Tavascan

CUPRA Tavascan kiteyttää CUPRAn sähköisen vision pysyen uskollisena vuonna 2019 esitellylle konseptiautolle. CUPRA Tavascan lanseerataan vuonna 2024.