fi:CUPRA Brand:Yhteistyöt:DJ Argyn luova prosessi FI/FI

DJ Argy

Jaettu intohimo on kaksinkertainen ilo.

Kerro meille intohimostasi musiikkiin.

Kun olin 15-vuotias, vietin kaiken aikani paikallisessa levykaupassa. Eräänä päivänä eräs levykaupan työntekijöistä antoi minulle CD-ROM-levyn, jossa oli ohjelmisto musiikin tekemiseen. Asennettuani sen tietokoneelleni en poistunut kotoa viikkoon. Siitä kaikki alkoi. Nykyään kierrän ympäri maailmaa.

Millainen on luova prosessisi?

Luon kappaleeni aina studiossa, yleensä hyvin varhain aamuisin. En ole yöeläjä, kuten suurin osa esiintyvistä taiteilijoista. Päivärytmini muistuttaa itse asiassa enemmän pankissa työskentelevän henkilön rytmiä. Luon musiikkini kokonaan yksin. Yksinolo on myös erittäin terapeuttista ja eristäytyminen muista tuo esiin luovan puoleni. Sähköisen musiikin alalla yhteistyö on epätavallisempaa ja vaikeampaa.

Mutta rakastan tehdä yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa, joilla on aivan erilaista annettavaa. Siksi rakastankin tehdä yhteistyötä laulajien kanssa: heillä on erilaiset taidot mutta meillä on sama intohimo. On kiehtovaa löytää ihmisiä, jotka suhtautuvat intohimoisesti työhönsä ja jotka todella kuuntelevat itseään ja jotka haluavat luoda uutta yhdessä.

Tunnetko yhteyttä yleisöösi ollessasi keikalla?

Esiintyessäni yleisölle siirryn aivan omanlaiseensa mielentilaan, jossa ajan- ja paikantaju katoaa. Juuri sama juttu tapahtuu minulle studiossa tehdessäni uutta kappaletta. Kyseessä ei ole vain luovien ihmisten lahja. Se tapahtuu kaikille, silloin kun nykyhetki nappaa täysin mukaansa.

Salaisuus sen takana on se, että yleisö saatetaan sellaiseen mielentilaan, jossa he ovat täysin avoimia ja alkavat tanssivat minkä tahansa kappaleen tahtiin. Muussa tapauksessa DJ:t olisi korvattu ajat sitten soittolistoilla. Ei ole olemassa mitään taikapainiketta, jota painamalla tämä mielentila saataisiin aikaan välittömästi

Tapahtuessaan tunne on niin kouriintuntuva, että sitä voi melkein koskettaa. Pystyn tunnistamaan heti, kun yhteys yleisöön on luotu. Ei ole olemassa mitään, joka toisi minulle niin paljon iloa kuin intohimon jakaminen toisten kanssa.

Onko sinulla roolimalleja?

Ihailen ihmisiä, jotka pystyvät vastustamaan ajan hammasta. Ihailen Ryuichi Sakamoton kaltaisia taiteilijoita, joilla on erittäin monipuolinen ura, ja joiden teokset kuulostavat upeilta ja ajankohtaisilta vielä 50 vuoden jälkeenkin. Roolimalleinani toimivat yleensä monipuoliset, lahjakkaat ja ajattomat muusikot. Ikuisesti ajaton musiikki on yhtä vaikeasti tavoitettava asia kuin Graalin malja.