Marcel Ostertag

Intohimo on aina muodissa.

Tanssiminen on opettanut minulle paljon kurinalaisuutta ja se on vaikuttanut myös työhöni muotisuunnittelijana. Uskon siihen, että vaikka elämässä tapahtuukin kaikenlaista, on tärkeää keskittyä omiin unelmiinsa. Haaveilin aina muotimaailmasta ja hyppäsin sinne, vaikka urani oli aivan toisella alalla. Minun oli pakko.

Minulle on iso asia se, että voin kulkea elämäni poluilla silmät avoinna. Saan suurimman osan inspiraatiostani Berliinin katukuvasta. Mutta muotisuunnittelu on paljon muutakin kuin inspiraation ammentamista. Intohimoa enemmän kyse on harjoittelemisesta.

Suunnittelen mitä itse haluan ja miten haluan

Piirrän kaiken itse ja etenen projekteissani hyvin käytännönläheisesti. Tykkään tehdä asioita perinteiseen tapaan. Suunnittelu on minulle eräänlaista meditaatiota, eikä se tuntuisi minusta samalta, jos käyttäisin siihen tietokonetta.

Olen materiaalien suhteen erittäin vaativa. Siksi käytän paljon aikaa kangasesittelyissä: materiaalivalinnoilla on erittäin suuri merkitys. Laatu on ratkaiseva tekijä, jos halutaan, että vaatteet paitsi näyttävät hyviltä asiakkaan päällä, myös tuntuvat heistä miellyttäviltä.

Olen erittäin tarkka yksityiskohdista. Ne ovat minulle tärkeitä, koska yksityiskohtien avulla teen kokoelmistani ajattomia. En suunnittele vaatteitani vain pienelle tarkkaan valitulle joukolle, vaikka niin voisi luulla ottaen huomioon jokaisen kokoelmani rajatun kappalemäärän. Suunnittelen vaatteeni ihmisille, jotka arvostavat laatua ja tarkkoja yksityiskohtia. Ihmisille, jotka rakastavat pukeutua vaatteisiin, joita ei ole kuin harvoilla.

Työni antaa minulle elämässäni suurinta tyydytystä. Kun saan valmiin vaatekappaleen takaisin ompelijalta, tunne on varmasti sama kuin kuvanveistäjällä hänen katsellessaan valmista veistostaan.

Minä suunnittelin sen, valitsin kankaat ja loin kuviot – ja sitten saan nähdä, kuinka luomukseni herää henkiin. Se on minun intohimoni. Elämääni ja taidettani.