FI/FI

FABIKE ja CUPRA

Urheilullisuus kulkee kahdella renkaalla.

Mikä on Fabiken filosofia?

Kun aloimme miettiä, mitä Fabike edustaa, halusimme tuoda kaikki huipputason kilpapyörän edut kaupunkipyöräilijän saataville aina pyörän materiaaleista, suunnittelusta ja tekniikasta lähtien. Tämä on kaupunkipyörä, joka ei jätä kylmäksi vaativimpiakaan kilpapyöräilijöitä.

Mistä sait inspiraation rakentaa näitä erikoispyöriä?

Fabiken perustajan Fabion perheessä on pyöräilty monessa polvessa jo Italiassa, josta he ovat kotoisin. Asuttuaan useissa suurissa Euroopan kaupungeissa, hän tajusi, että hän halusi jatkaa tätä perinnettä ja viedä sen aivan uudelle tasolle. Hän halusi tehdä pyöräilyn käsitteestä modernimman ja nykyaikaisemman ja siirtää sen kaupunkiympäristöön unohtamatta kuitenkaan kilpa-ajamisen henkeä.

Mitä urheilullisuus tarkoittaa sinulle?

Nykypäivänä urheilullisuuteen liittyy paljon muutakin kuin kilpaileminen. Se tarkoittaa myös kykyä pystyä seuraamaan modernin elämän aina vain kovempaa tahtia.

Kumpi on tärkeämpää, urheilullisuus vai tyylikkyys? Vai yhdistätkö ne, kuten CUPRA?

Varmistamme näiden kahden elementin harmonisen yhteiselon tuotteissamme. Niiden on aina täydennettävä toisiaan, aivan kuten rakastavaisetkin.

Epäilemme vahvasti, että löydät mistään mitään tämän polkupyörän kaltaista.

Mitä materiaaleja käytät näiden pyörien valmistuksessa? Entä CUPRA-pyörässä? Miksi?

Käytämme vain parhaimpia materiaaleja, kuten hiilikuitua, titaania ja huippuluokan anodisoitua alumiiniseosta. Kaiken on vastattava premium-brändin asemaamme markkinoilla. Kun CUPRA otti meihin yhteyttä, meitä pyydettiin tekemään jotain haastavaa: tekemään tuotteistamme vieläkin ainutlaatuisempia, ensiluokkaisempia ja tyylikkäämpiä. Siksi teimmekin paljon tutkimusta löytääksemme ainutlaatuisia väri- ja materiaaliyhdistelmiä, kuten kupari ja aito nahka. Tulos oli upea.

Kilpa-autoissa keveys ja aerodynaamisuus ovat olennaisen tärkeitä asioita. Kuinka yhdistät nämä molemmat elementit?

Kiinnitämme paljon huomiota näihin kahteen elementtiin, varsinkin keveyteen. Kilpaurheiluun tottumattomien on joskus vaikeaa ymmärtää, kuinka suuri ero sillä voi olla, ja sama pätee jokapäiväiseen elämään. Siksi aina jonkun nostaessa pyöräämme hän hämmästyy toden teolla.

Kuten jo kerroinkin, kaikki riippuu mahtavista materiaaleista ja niihin yhdistetyistä korkealaatuisista yksityiskohdista, kuten siitä, että käytämme perinteisen teräsketjun sijasta hiilikuituketjulla toimivaa voimansiirtojärjestelmää.

”Fabike on aivan omaa luokkaansa, eikä sitä voi luokitella perinteisin määritelmin.”

Kuinka paljon tuotantoprosessi sisältää käsityötä?

Pyörämme eivät tule esikoottuina. Itse asiassa jokainen pyörämme koostuu yli 100:sta eri osasta. Me tilaamme jokaisen pyörän osat, tarkistamme ne ja käsittelemme niitä yksitellen varmistaen, että kaikki on niin kuin pitääkin. Koko prosessi vie kaikkiaan noin neljä tuntia pyörää kohti.

CUPRA tunnetaan yksityiskohtiensa huomioimisesta ja sama pätee tietysti myös teidän kohdallanne. Mitä pyörän yksityiskohtia sinä pidät erityisen tärkeinä?

CUPRA-pyörän erikoisuutena on se, että siinä ovat yhdistettyinä kilpaohjaustanko, hydrauliset levyjarrut ja yksinopeuksinen voimansiirto hihnalla. Unohtamatta tietenkään erikoisrakenteista hiilikuiturunkoa. Epäilen vahvasti, että löydät mistään mitään tämän pyörän kaltaista.

Kuinka määrittelisit tämän pyörän: onko se kaupunkiajoon suunniteltu kilpapyörä vai nopea kaupunkipyörä?

Se on ehdottomasti nopea kaupunkipyörä, joka on aivan omaa luokkaansa. Se on tarkoitettu niille, joille urheilu ja urheilullisuus ovat kaikki kaikessa.

Millaista viestiä CUPRA sinun mielestäsi antaa sillä, että sillä on oma polkupyörämerkki?

Mielestäni kyse on nykyaikaisesta urheilullisuudesta. Ajoitpa sitten autolla tai polkupyörällä, se tuntuu aivan yhtä mahtavalta. Luulen siis, että CUPRA haluaa sanoa: ”Nyt voi liikkua paikasta toiseen tehokkaasti mutta samaan aikaan myös tyylikkäästi. Valitsitpa liikkumiseen sitten minkä ajoneuvon tahansa.”

Kuvastaako brändisi ja tuotteesi CUPRAn henkeä?

Todellakin!

CUPRA toimii uranuurtajana. Toimiiko Fabike sinun mielestäsi samoin? Miten?

Ehdottomasti. Olemme ensimmäinen pyöräbrändi, jolla on ollut rohkeutta tarjota asiakkailleen todella huippuluokan polkupyörä, joka on huipputehokas, upeasti suunniteltu ja teknisesti toteutettu ja joka on suunnattu erityisesti kaupunkipyöräilyyn. Tämä ei ole ainoastaan rohkeaa, vaan muuttaa myös käsitystä siitä, millaista kaupunkipyöräily parhaimmillaan voi ja tulisi olla.